RO |EN
Alpiq in: România
Grupul Alpiq

Relatare: 06.10.2009

San Severo – Turbină pe gaz

San Severo - Gas turbine

The convoy at the harbour in Barletta: 76 meters long and almost 500 tons.

San Severo - Route

Din 2007 Alpiq construieşte o centrală modernă cu ciclu combinat pe gaz de 400 MW în oraşul din San Severo sudul Italiei, în numele companiei EnPlus, în prezent fiind finalizat peste jumătate din proiect. O primă etapă a fost finalizată odată cu livrarea turbinei pe gaz de 400 MW. Transportul încărcăturii de 300 de tone a fost, fără îndoială, spectaculos.

Transport spectaculos cu un convoi de 500 de tone

Sarcina a constat în transportul turbinei din locul în care a fost construită la AnsaldoEnergia Genova pe cale maritimă şi rutieră, 2000 de kilometri până în sudul Italiei. Acesta era un proiect pentru o companie de transport cu experienţă. Soluţia a fost găsită prin compania Fagioli SPA, care, în 2005 transportase faimosul submarin "EnricoToti" la Muzeul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie din Milano. După sosirea navei de transport în portul Barletta din Apulia la data de 31 august, după o călătorie de patru zile, compania de transport a preluat încărcătura. Partea rămasă presupunea parcurgerea celor 107 kilometri rămaşi, în mare parte în timpul nopţii, pe drumuri ocolitoare, pe poduri şi prin intersecţii.  "Niciun obstacol nu a fost uşor de trecut, întrucât convoiul avea 76 de metri în lungime, 6,5 metri în lăţime şi cântărea aproape 500 de tone ", precizează Marco Sacchi, Managerul de Proiect din cadrul Alpiq Produzione din Italy. De siguranţa drumurilor s-a ocupat o echipă de 25 de persoane ajutată de 4 maşini de poliţie şi cinci autovehicule de escortă. Acolo unde a fost nevoie, au fost demontate semafoare şi semne rutiere într-un timp scurt, pentru a se permite trecerea convoiului.

Graţie experienţei şi angajamentului tuturor celor implicaţi, transportul a fost realizat fără niciun incident, şi, după un drum de 14 ore, turbina a ajuns în siguranţă în  San Severo. În data de 16 septembrie au fost începute lucrările de instalare a acesteia la centrala electrică.

Inapoi la prezentare