RO |EN
Alpiq in: România
Grupul Alpiq

Managementul Partii Responsabile cu Echilibarea

PRE Alpiq RomIndustries - o soluţie simplă, competitivă si eficienta.

Delegandu-va responsabilitatea echilibrarii consumului de energie electrica catre PRE Alpiq RomIndustries, vă plasaţi într-o poziţie excelentă. Managementul energetic este o caracteristică importanta a sistemului nostru de management al PRE-ului şi este conceput pentru a raspunde  nevoilor dumneavoastra într-un mod direct şi transparent crescand astfel eficienta procesului de furnizare a energiei electrice.

Ce este o parte responsabila cu echilibrarea?

O Parte Responsabila cu Echilibrarea este o structură virtuală compusa din mai multi participanti la piata de energie electrica ce urmareste optimizarea costurilor rezultate din abaterile de la consumul  de energie electrica prognozat al consumatorilor deserviti. Aceasta structura este folosita pentru a “echilibra” diferentele dintre energia electrica prognozata si  energia electrica masurata la nivelul intregului contur al acesteia. Pentru a le compensa, fiecare parte responsabila cu echilibrarea este taxata pentru soldul său de energie, adică pentru diferenţa dintre valorile programate şi valorile efectiv produse si consumate de energie electrica.

De ce să intru într-o PRE?

Calitatea de membru al unei Parti Responsabile cu Echilibrarea este obligatorie pentru toţi operatorii înregistraţi (producător, distribuitor/operator de transport şi furnizor) de pe piaţa de energie electrica din România. Acest lucru are avantaje clare: reducerea abaterilor de la consumul prognozat - prin folosirea de solutii software s-a constatat o reducere semnificativa a contravalorii abaterilor de la consum; astfel intreg portofoliul de clienti functioneaza ca o "bursa" interna, iar abaterile de la prognoza de consum se compenseza intre consumatori.

Contact

Alpiq RomIndustries S.R.L.

Strada Nicolae G. Caramfil nr. 41

Etaje 3, 4 si 5, Sector 1

014142 Bucureşti

România

T: +40 21 209 32 32
TELverde 0800400006

F: +40 21 209 32 33

info.­industries.­rou@­alpiq.­com

www.alpiq.ro