RO |EN
Alpiq in: România
Grupul Alpiq

Energie preţioasă obţinută din combustibili fosili şi energie nucleară

Centralele noastre termoelectrice convertesc energia termică în energie mecanică sau electrică. Acest proces include centralele electrice pe bază de gaze, cărbuni şi nucleare.

Graţie capacităţii lor rapide de pornire, centralele termoelectrice sunt ideale pentru echilibrarea fluctuaţiilor de sarcină din reţeaua de electricitate. În numai câteva minute de la pornire, centralele electrice cu turbine pe gaz pot funcţiona la întreaga lor capacitate  şi pot furniza electricitate în reţeaua de electricitate.  Prin urmare, acestea joacă un rol important în asigurarea furnizării de electricitate în momentele de vârf de cerere.

Alpiq deţine şi exploatează centrale termoelectrice în Elveţia, Italia, Ungaria şi Republica Cehă. Avem grijă să producem energie care să nu dăuneze mediului înconjurător. Acest lucru include gestionarea durabilă a resurselor şi reducerea emisiilor produse. Protecţia mediului şi aerul curat reprezintă factori principali atunci când construim centrale termoelectrice.  Instalaţiile dispun de tehnologie pentru care sunt emise certificate de mediu şi echipamente pentru reducerea şi monitorizarea emisiilor.