RO |EN
Alpiq in: România
Grupul Alpiq

O privire în viitor

Câtă energie le poate furniza Alpiq clienţilor săi în vara de peste doi ani? Răspunsurile sunt date nu de globul de cristal, ci de sistemul nostru complex de management de portofoliu.

Alpiq deţine o mare varietate de drepturi de achiziţie şi de contracte de vânzare-cumpărare pentru energie elctrica, cărbune, gaze şi alte energii, care diferă foarte mult, de la o ţară la alta. De exemplu, Alpiq deţine drepturi la hidrocentrale cu acumulare prin pompare  extrem de flexibile din Elveţia, la centrale electrice pe gaze din Italia  şi derulează contracte de vânzare-cumpărare de energie electrica cu furnizori din alte ţări. Însă câtă electricitate va avea la dispoziţie Alpiq dacă însumăm toate contractele de vânzare-cumpărare? La această întrebare răspunde echipa noastră internaţională de management de portofoliu care utilizează software special pentru comerţ şi pentru managementul riscului, creând modele complexe de contracte de vânzare-cumpărare de energie, centrale electrice şi drepturi de transport pentru toate produsele (electricitate, cărbuni, gaze, CO2 etc.).

În România, echipa noastră de experţi combină experienţa locală, software special şi cunoştinţele de specialitate acumulate la nivel internaţional, pentru a formula recomandări clienţilor noştri. Analizele noastre privind consumul viitor de energie electrica pun bazele unei furnizari sigure si economice avand in vedere si toate riscurile posibile, Echipa noastra in domeniul managementului de portofoliu asista consumatorii in vederea optimizarii procesului de achizitie a energiei electrice, oferind valoare si minimizand expunerea la risc.

Managementul de portofoliu

Un cerc închis: echipa de management de portofoliu a Alpiq vă permite de obţineţi electricitate într-un mod optim, pe baza unui raport corespunzător dintre rentabilitate şi riscuri, chiar şi atunci când se iau în considerare factori secundari.